sâmbătă, 1 martie 2014

Predică


Fratele Filip Simionuc, un evanghelist uns de Duhul Sfânt predică în comuna Sărata.
Când am ajuns la această seară de veghe, şi a început predica fratelui Filip Simionuc, nu mă gândeam să înregistrez predica, deoarece sincer să fiu nu mă aşteptam să aud o predică unsă prin Duhul Sfânt, deoarece la câte predici ne-unse de Duhul Sfânt am auzit nu mai aveam nădejde că chiar în acea seară o să mai aud şi o predică unsă de Duhul Sfânt.

Îmi pare rău că nu am înregistrat-o de la început, dar, şi aşa, conţine o puternică încărcătură spirituală.

CÂTEVA IDEI DIN PREDICĂ:
- David a primit printre sfetnicii săi un om ce s-a coborât într-o groapă şi a ucis un leu.
Asta ne învaţă că numai oamenii viteji ce câştigă lupte spirituale merită a fi primiţi în forurile de conducere ale Bisericilor. Azi în Biserici din păcate lucrurile nu mai stau aşa, fraţii ce sunt mereu înfrânţi se încumetă să dea altora sfaturi, iar dacă acela căruia îi dă sfatul nu ţine cont de sfatul său se tulbură.
Dacă vrem ca sfaturile noastre să fie ascultate, trebuie ca mai întâi să fim pilde, să fim exemple, să câştigăm lupte spirituale.

- Dacă cine este o dată pe lună şi tot nu suntem gata, cum credem că vom putea fi gata în clipa răpirii?

- David când a tăiat colţul hainei lui Saul i-a bătut inima mai tare, timpul a trecut, David a ajuns să curvească cu Bet-Şeba şi să omoare pe Urie, dar inima nu i-a mai bătut cu repeziciune aşa cum îi bătuse în trecut. Aşa suntem şi noi din păcate...când ne-am întors la Domnul avem conştiinţa sensibilizată chiar şi la cele mai mici păcate, şi ne simţeam mustraţi în cuget chiar şi la cele mai mici păcate, dar acum, după ce au trecut mai mulţi ani de pocăinţă nu ne mai simţim mustraţi nici măcar la păcatele grosolane, Domnul să aibe milă de noi!

- Aştepăm de la proroci şi păstori să vorbească cu ungere, dar noi nu facem nimic pentru aceasta. Dacă dorim ca păstorii să aibe ungere în predică, dacă dorim ca prorocii să aibe revelaţii curate, trebuie să ne facem partea şi să îi susţinem în rugăciune.

- Ne întrebăm de ce oameni atât de străluciţi în lucrare au căzut...au căzut pentru că au rămas singuri pe baricadă ca Urie, nu i-a susţinut nimeni. Domnul să ne sensibilizeze inimile să îi susţinem în rugăciune pe cei ce sunt chemaţi în lucrare.

- La biserică rugăciunile noastre durează doar 5 minute din motivul că acasă în cămeruţă rugăciunile durează numai 3 minute. Dacă acasă nu ne rugăm mult, nici la biserică nu vom avea puterea să o facem.
Dacă cineva se roagă mai mult, ni se pare suspect, şi ne întrebăm:" Ce l-a apucat pe ăsta? " Dar trebuie să ne dăm seama că problema nu este cu acela care se roagă mai mult, ci cu noi care nu avem putere să ne rugăm. Domnul să aibe milă de noi.

- Eben-Melec a trimis treizeci de oameni ca să scoată pe Ieremia dintr-o groapă. Au fost nevoie de aşa mulţi oameni deoarece poporul era slăbit, nu avea putere, deoarece nu era pâine în ţară.

Aşa suntem şi noi, slabi spirituali, ne adunăm 10 adunări, ne rugăm, postim pentru bolnavi şi bolnavii mor. De ce? Pentru că nu mai avem putere spirituală. 

Iisus a zis:" Dacă doi din voi se învoiesc să ceară ceva în rugăciune de la Domnul le va fi dat" Dar atunci de ce nu primim? Pentru că noi 10 adunări, nu mai facem nici cât doi pocăiţi adevăraţi.

Prorocesc zeci de proroci ca persoana x va fi vindecată şi persoana moare.
În ziua de azi sunt zeci de proroci falşi şi numai foarte puţini adevăraţi.





Pentru carti scrise de parintele ARSENIE BOCA, cautati linkul HRANA SPIRITUALA in coloana din dreapta blogului si veti gasi carti de citit sau downloadat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu