vineri, 6 februarie 2009

" SETEA DE CUNOASTERE " !!!!!

Cand cineva iti cere o cana cu apa, da-i o jumatate de cana. Daca e cu adevarat insetat si iti cere, da-i si cealalta jumatate." (Proverb chinez).
Vorbeam data trecuta despre ideile diferite de perceptia de masa impusa prin media oficiala. Idei care ‘ataca’ fundatia falsa pe care mediul ne-a creat-o de la nastere, si pe care o aparam cu indarjire – intrucat noi credem ca ea este identitatea noastra. Nimic mai departe de adevar, insa.
In continuare, cateva fragmente dintr-un alt documentar – despre motivele pentru care oamenii resping ideile – si chiar dovezile – referitoare la conspiratii.
“Oamenii resping astfel de idei, lupta impotriva lor, rad de tine, zic ca esti nebun. Si e ceva obisnuit, cand oferi astfel de informatii. Oricine pateste la fel.
Atunci cand le afli, simti ca e obligatia ta sa le spui tuturor. Insa cand cineva vrea cunoastere, trebuie sa fie insetat. Cea mai buna cale pentru oameni de a-si schimba modul de gandire in privinta acestor lucruri este sa vada, sa cerceteze aceasta cunoastere, mai degraba decat cineva sa le-o ofere direct.
Daca iti pasa de cineva sau vrei sa impartasesti cuiva cunoasterea, trebuie sa fii foarte subtil, sa o faci in mod inteligent ; sa atragi persoana sa-si puna singura intrebari, in loc sa-i dai raspunsuri. Astfel, ii facilitezi calea de a primi intelegerea. Cei ce vor fi pregatiti sa vada si sa se deconecteze de la sistem o vor face. Dar in cazul majoritatii nu se va intampla acest lucru. Oricum, nu o lua personal.
De ce se intampla asta ? De ce oamenii resping, se lupta impotriva acestor idei (chiar si cand vii cu dovezi – nn) ? Iata cateva motive :
1.Din punct de vedere psihologic, aceste informatii nu sunt usor de digerat, deci ei nu le accepta si isi vad de viata in acelasi mod. Creierul isi da seama intr-un fel ca informatia il va forta sa rearanjeze si sa reorganizeze piese de informatie deja acumulate de multi ani, si se va pune impotriva, intrucat ar necesita o cantitate mare de efort mental. Iar cel mai bun mod de a evita efortul este sa respingi informatia.
2.Ego-ul. Din cauza sa, persoana va ‘lupta’ cu tine si informatia venita de la tine, deoarece el pretuieste ideile sale in detrimentul altora. El nu poate accepta ca tu ai ajuns la intelegerea unor adevaruri valoroase pe care ei nu le-au realizat inainte. Astfel ca, pentru a-si apara ego-ul, vor ridiculiza adevarurile tale.
3.In multe ocazii, persoanei ii e atat de confortabil sa aiba un stil de viata superficial incat pur si simplu nu doreste sa si-l schimbe, si nu ii pasa aproape de loc ce se intampla in lume. Este prea concentrat pe el insusi.
4.Matrix Trebuie sa intelegi......majoritatea oamenilor nu sunt pregatiti sa fie ‘salvati’.Si multi dintre ei sunt asa de inerti......atat de fara speranta, dependenti de sistem......incat vor lupta ca sa il protejeze. Ei cred si acorda importanta vocii sistemului (media), care a devenit principala sursa ce decide realitatea lor.”
Interesante comentarii, nu ? (Am sa scriu si eu in cateva zile un articol despre aceste 4 motive). Un sumar al lor ar fi ‘tendinta de auto-protectie interioara’. Iti protejezi identitatea limitata (pe care societatea ti-o impune) refuzand deschiderea catre realitati mai inalte. Dar nimeni nu e de condamnat ca face asta. E ceva normal in modul de functionare al universului. Exista infinite nivele de constiinta – suntem peste 6 miliarde de nivele diferite pe pamant (ne-luandu-i in considerare pe ne-pamanteni hihi).
Adevarul e ca intotdeauna se va intampla astfel. Indiferent cate dovezi ar fi aduse pentru a sustine conspiratiile privite de oameni ca teorii, nu va fi indeajuns. Exista un singur mod in care oamenii ar accepta : cei aflati la putere sa foloseasca legea autoritatii in sens invers. Adica, sa scoata ei insisi la iveala planurile secrete, informatiile ascunse de mult in scopul inrobirii noastre. Ceea ce, realist vorbind, s-ar putea sa nu se intample niciodata.
Ipotetic vorbind, s-ar putea realiza daca aceste fiinte ar constientiza niste adevaruri ultime despre partea ‘luminoasa’ a Creatiei – si anume, ‘suntem cu totii una’. Deci, daca vreodata se va intampla ‘din senin’ sa se instaureze deschiderea, pacea, libertatea, evolutia pentru toti – e un semn ca elitele (de buna voie sau silite de o forta mai mare) au renuntat la ‘butoiul cu miere’. Unii spun ca asta se va intampla pana in 2012 - vom vedea…
Oricum, imaginati-va un univers in care ar exista numai Binele Suprem. Ar fi o catastrofa…din cand in cand civilizatiile mai trebuie ‘provocate’, altfel evolutia lor ar stagna. Si asta se intampla acum pe Pamant.
Suntem provocati sa trecem dincolo de iluzia ‘raului’ si sa gasim binele din spatele sau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu