sâmbătă, 22 februarie 2014

8 alegeri pe care le vom regreta intr-o zi



Viata inseamna alegeri.

Insa exista momente in care aceste alegeri se pot transforma in regrete.
In randurile de mai jos, veti gasi 8 alegeri pe care le facem in mod constient sau inconstient:

1. Mastile pe care le purtam pentru a-i impresiona pe ceilalti.

Daca adevaratul nostru chip se va ascunde intotdeauna in spatele unor masti diverse, va veni o zi in care nu vom mai sti sa facem diferenta intre acestea.
De asemena, daca vom pune accentul pe ceea ce cred ceilalti despre noi, nu vom reusi sa ne conturam o imagine clara despre cine suntem cu adevarat.
Poate ca ar trebui sa ne reamintim din cand in cand ca nu este nevoie sa fim perfecti pentru a-i impresiona pe ceilalti.
Din contra, exista momente in care acestia se pot simti inspirati de modalitatea in care alegem sa reactionam in fata crizelor.

2. Faptul ca le permitem celorlati sa decida in numele nostru.

Poate ca una dintre cele mai mari provocari in aceasta viata este aceea de a descoperi cine suntem cu adevarat; iar urmatoarea ar fi sa acceptam ceea ce descoperim despre noi insine.
Chiar daca vor exista oameni in jurul nostru care vor contesta aceste alegeri, important este sa ramanem conectati la visurile noastre atunci cand le descoperim.

3. Mentinerea unor legaturi negative.

In momentul in care ne inconjuram de oameni cu tipare mentale negative, este imposibil sa nu preluam o parte din acestea.
Ele ne pot influenta diferite alegeri pe care le vom face si pe care le putem regreta.
Poate ca lucrul de care ar trebui sa tinem cont este ca mentinerea acestor legaturi reprezinta o alegere, nu o obligatie.

4. O atitudine egoista in fata celorlalti.

Abia o data cu trecerea timpului am observa ca am fi putut sa lasam mai mult de la noi in anumite situatii.
O atitudine egoista nu intra la categoria alegeri sanatoase din niciun punct de vedere.
5. Evitarea schimbarii si a cresterii.
Cunoasteti vechea zicala:

“Daca vrei sa-i cunosti cuiva trecutul, priveste in prezentul sau. Iar daca vrei sa-i cunosti viitorul, priveste tot in prezentul sau ?“

Desi ne este teama de schimbare, este nevoie sa ne lepadam de vechi pentru a integra noul in vietile noastre.

6. Renuntarea atunci cand lucrurile nu functioneaza asa cum ne-am dori.

Una dintre acele alegeri pe care le putem regreta este aceea ca renuntam mult prea devreme in ceea ce priveste indeplinirea visurilor noastre.
Poate ca adesea ne simtim impovarati si nu avem puterea de a merge inainte.
Chiar daca in drumul nostru putem fi raniti, poate ca tocmai acele rani sunt aspectele care ne determina sa ne continuam lupta.

7. Incercarea de a controla totul.

Desi in mod constient, stim cu totii ca nu avem capacitatea de a controla ceea ce se intampla in jurul nostru, noi ne dorim sa avem controlul asupra vietilor noastre si uneori chiar asupra vietilor celorlalti.
Poate ca una dintre cele mai intelepte alegeri in acest caz ar fi sa ne relaxam si sa acceptam ca nu putem schimba anumite aspecte din viata noastra.

8. Faptul ca ne multumim cu mai putin decat meritam.

Se spune ca este important sa fim suficient de puternici pentru a ne elibera de constrangeri si suficient de inteligenti pentru a astepta sa primim ceea ce meritam.
Pentru ca uneori nu avem rabdarea de a astepta momentul potrivit pentru toate aceste lucruri, putem pierde diferite ocazii care inca nu se vad.
articol preluat de pe http://www.aimee.ro/dezvoltare-personala/motivare/8-alegeri-pe-care-le-vom-regreta-intr-o-zi/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu